Agility

Agility on koirille tarkoitettu esterata kilpailu. Koiran tulee suorittaa esteradalla olevat esteet oikeassa järjestyksessä ja oikealla tavalla ihmisen ohjaamana. Agility on vauhdikas ja hauska urheilulaji.

Bostoninterrieri on edelleen agilitykentillä varsin harvinainen näky. Vuonna 2008 virallisissa agilitykisoissa kilpaili kaikkiaan seitsemän eri bostonia, joista kolme agilityn ylimmässä tasoluokassa. Bostoneilla oli myös kesällä 2008 monen vuoden tauon jälkeen oma joukkue Agirodun kilpailevien luokassa. Toistaiseksi historia tuntee vain yhden suomalaisen agilityvaliobostonin, Pellen (FIN & EST AVA FIN MVA Cupido’s Cola Chax).

Bostoninterrieri sopii hyvin agilityyn: rotu on älykäs, oppii nopeasti ja nauttii vauhdikkaasta menosta. Koska bostoni on minikokoinen molossi, se saattaa kuitenkin massavuutensa vuoksi jäädä vauhdikkaampien rotujen varjoon agilitykentällä. Bostoneista kuitenkin löytyy useampaa tyyppiä ja kevyempirakenteista tyyppiä edustavat bostonit ovat ihan yhtä vauhdikkaita kentällä kuin esimerkiksi jackrusselinterrierit.

Yhdistys järjestää vuosittain Agility rotumestaruuskilpailun.