Rotuyhdistyksen puolto Kennelliiton pentulistalla vuonna 2023

Kennelliitto julkaisi 29.6.2016 hankikoira.fi-nettisivuston, joka korvasi Koiranomistajan peruskurssin. Sivuston rotuesittelyjen yhteyteen on nostettu Kennelliiton pentulistalle ilmoitetut pentueet. Tässä yhteydessä pentulistaa on myös päivitetty: toiminnallisuuksiin on lisätty rotuyhdistyksen puolto. Rotuyhdistys voi halutessaan puoltaa Omakoira-jäsenpalvelun kautta rodun pentueita. Puolto näkyy pentulistalla.

Yhdistys puoltaa niitä Kennelliiton pentulistalle ilmoitettuja pentueita, jotka täyttävät seuraavat kasvatukseen ja- jalostukseen liittyvät vaatimukset:

– Pentueen rekisteröijä on yhdistyksen jäsenkasvattaja. Jäsenkasvattajan tulee olla yhdistyksen jäsen myös edellisenä vuotena, jotta pentuetta puolletaan Kennelliiton pentulistan sivustolla.

– Pentueen rekisteröijällä on FCI:n (Fédération Cynologique Internationale) alaisen kenneljärjestön myöntämä kennelnimi.

– Vähintään toinen vanhemmista on saanut näyttelyssä laatumaininnan EH tai käynyt jalostustarkastuksessa ja siitä on saatavissa todistettavasti lausunto.

– Pentujen rekisteröinnissä on noudatettu kulloinkin voimassa olevaa bostoninterriereiden PEVISA-ohjelmaa eli jalostuskoiralla tulee olla PEVISA-ohjelman mukaiset tutkimustulokset voimassa astutushetkellä.

– Molemmilla vanhemmilla ei ole samaa todettua terveysongelmaa

– Pentueen vanhemmista vähintään toisen tulee olla todettu DNA-testillä puhtaaksi nuoruusiänkaihia aiheuttavasta geenimutaatiosta (tulos Normaali.)

– Suomeen rekisteröidyllä uroksella ei ole tullut täyteen alle 4-vuotiaana 30 jälkeläisen määrää.

 

Vastausaika pentuepuolloille on noin yksi viikko. Loma-aikoina vastausaika voi kestää kauemmin.